­

 

 

 

Aanvraag formulier 

U kunt het aanvraagformulier hieronder downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar CombiNed.
Download:{phocadownload view=file|id=808|target=s}

Of u kunt contact opnemen met CombiNed, telefoon 071-5417447. Vergeet niet bij uw aanvraag het lidnummer van Dubbellucht te vermelden voor de collectieve korting. Indien u net lid bent geworden en u heeft daardoor nog geen lidnummer dan kunt u een voorlopige verzekering afsluiten bij CombiNed. Contact e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verzekering

Samen met Adviesgroep CombiNed te Zoeterwoude is er een prachtige collectieve kampeerautoverzekering speciaal voor leden van Dubbellucht ontwikkeld.

Het bijzondere aan deze verzekering is de mogelijkheid om kampeerwagens ouder dan 10 jaar, en dat zijn de bussen vrijwel allemaal, volledig casco te kunnen verzekeren. Dit is een uitgelezen kans om uw kostbare bezit te verzekeren tegen allerlei gevaren.

Door het collectieve karakter is de premie zeer laag en geldt hier dan ook: hoe meer deelnemers hoe gunstiger de premie. Ook wat het aantal per jaar te rijden kilometers betreft, bent u geheel vrij om deze naar wens in te richten. Aan de hand van uw particuliere autoverzekering kunt u dezelfde no-claimkorting krijgen voor uw kampeerautoverzekering.  
Onderstaand een overzicht van de diverse mogelijkheden om uw kampeerwagen, maar ook de personen die er mee op pad zijn, op een goede manier te verzekeren.
Ieder motorvoertuig in Nederland, dat gebruik maakt van de openbare weg, dient voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekerd te zijn. De premie wordt berekend aan de hand van het leeggewicht van de kampeerwagen, zoals dat staat vermeld op het kentekenbewijs.

Een volgend onderdeel is de beperkt casco dekking. Dit onderdeel biedt dekking tegen o.a. brandschade, diefstal-/inbraakschade, ruitbreuk, aanrijding met dieren, storm. Voor deze schadegevallen is wel een eigen risico van toepassing, maar u verliest bij een gehonoreerde claim geen korting voor schadevrij rijden. Schade als gevolg van eigen aanrijding is echter niet verzekerd.

Naast deze beperkt casco dekking is er de mogelijkheid tot het sluiten van een volledige casco dekking, in de volksmond ook wel ALL Risk verzekering genoemd.
Naast wat verzekerd is op de beperkt casco dekking, geeft dit onderdeel ook dekking tegen aanrijdingschades. De scheiding “eigen schuld” of  “schuld van een tegenpartij” is hierbij niet van toepassing. Deze scheiding kan echter wel invloed hebben op uw korting voor schadevrij rijden. Is een schade niet verhaalbaar, zal de korting in het volgend verzekeringsjaar lager zijn. Uiteraard geldt voor dit onderdeel ook een eigen risico, dat eventueel op een schuldige tegenpartij verhaald kan worden.

Veelal heeft u in uw kampeerwagen allerlei inventaris opgenomen. Ook deze kunt u aanvullend meeverzekeren tegen diefstal uit uw goed afgesloten kampeerauto. Maar ook is de inventaris dan bijvoorbeeld verzekerd tegen brandschade en stormschade.

Voor de personen, die met de camper op pad zijn, kunnen twee onderdelen worden afgesloten. Ten eerste is daar de ongevallen-inzittendenverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit bij overlijden of bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.
Als tweede variant is er de schadeverzekering voor inzittenden. Deze verzekering vergoedt alle schade als gevolg van een ongeval. U kunt daarbij denken aan schade aan de bagage, maar ook schade in de vorm van inkomstenderving of de kosten van noodzakelijke aanpassingen aan de woning.
Tenslotte is daar de rechtsbijstandsverzekering. Van deze verzekering kunt u niet alleen gebruik maken bij een aanrijding, maar ook bij een dreigend conflict met een garage na een reparatie aan uw camper.

Voor een juiste keuze kunt u het beste contact opnemen met de specialisten van  Adviesgroep CombiNed.

Taxatie

In Diemex Expertises hebben wij een betrouwbare partner gevonden om uw camper te laten taxeren. Voor de leden hebben wij een speciaal tarief bedongen en Diemex Expertises is ieder voorjaars- en najaarsweekend op de betreffende camping aanwezig. Uiteraard hoeft u deze weekends niet af te wachten: u kunt een taxatie bij u thuis laten uitvoeren of bij het bedrijf in Diemen.

Is de taxatie nodig?
Als de camper alleen WA wordt verzekerd, is het niet verplicht, maar wel wenselijk. Mocht u door een ander worden aangereden, kunt u middels een taxatierapport de waarde van de camper aantonen en bent u niet overgeleverd aan een door de tegenpartij aangestelde schade-expert.
Bij de beperkt casco dekking of volledige casco dekking is een taxatie verplicht. Dit vermijdt eventuele discussies bij schade en bovendien wordt de premie voor deze onderdelen berekend over de getaxeerde waarde.
Een taxatierapport heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Het is dus noodzakelijk om na  3 jaar een nieuwe taxatie te laten uitvoeren. U hoeft hier uiteraard niet aan te denken; Adviesgroep CombiNed informeert u hierover.

Wat doet Dubbellucht voor de verzekerden?
U hebt dus de mogelijkheid tot het sluiten van de verzekering via Adviesgroep CombiNed en de optie tot het regelen van een goede taxatie via Diemex Expertises.

Adviesgroep CombiNed zal u adviseren, welke polis voor u het beste is, wat de kosten zijn voor uw verzekering, regelt de verzekering, zal eventueel de oude verzekering voor u opzeggen en ook de eventuele schade voor u regelen.

Diemex Expertises zal naar eer en geweten een taxatierapport voor u opmaken.
Toch kunt u in een situatie komen, dat u met een van de partners in een conflict dreigt te komen. Als een dergelijke situatie zich voordoet, verzoeken wij u dit bij het bestuur kenbaar te maken. Wij zullen dan in een bemiddelende sfeer de plooien trachten glad te strijken.

 

 

 

­