­

Verzekering, taxatie en Dubbellucht

Als lid van Dubbellucht kunt u een voordelige verzekering afsluiten bij VMD Koster en kunt u uw bus laten taxeren door Diemex Expertises. Mocht u onverhoopt met een van beide partners in conflict te komen, dan verzoeken wij u dit bij het bestuur kenbaar te maken. Wij zullen dan ons best doen om te bemiddelende en het conflict op te lossen.

Verzekering

VMD Koster verzekeringen

In samenwerking met VMD Koster te Alphen aan den Rijn en Bodegraven is een collectieve kampeerautoverzekering op maat ontwikkeld voor de leden van Dubbellucht. Bijzonder is de mogelijkheid om kampeerwagens ouder dan 10 jaar, dat geldt voor vrijwel alle bussen, volledig casco te verzekeren. Een uitgelezen kans om uw kostbare bezit te verzekeren. De collectiviteit zorgt voor een zeer lage premie, waarbij geldt: hoe meer deelnemers hoe gunstiger de premie. Ook het aantal per jaar te rijden kilometers is geheel vrij naar wens in te richten. Aan de hand van uw particuliere autoverzekering krijgt u dezelfde no-claimkorting voor uw kampeerautoverzekering.  

Een overzicht van de diverse mogelijkheden om uw kampeerwagen en de inzittenden, goed te verzekeren. Ieder motorvoertuig in Nederland dat gebruik maakt van de openbare weg, dient voor WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. De premie wordt berekend aan de hand van het leeggewicht van de kampeerwagen, zoals dat staat vermeld op het kentekenbewijs.

Een beperkt casco dekking biedt dekking tegen o.a. brandschade, diefstal-/inbraakschade, ruitbreuk, aanrijding met dieren of storm. Bij schade is een eigen risico van toepassing. U verliest bij een gehonoreerde claim geen korting voor schadevrij rijden. Schade als gevolg van eigen aanrijding is niet verzekerd.

De derde mogelijkheid is het afsluiten van een volledige casco dekking, in de volksmond All Risk verzekering genoemd.
Deze verzekering dekt tevens aanrijdingschades. De termen eigen schuld of schuld van een tegenpartij zijn niet van toepassing, maar het kan wel invloed hebben op uw korting voor schadevrij rijden. Is een schade niet verhaalbaar, dan is de korting het volgende verzekeringsjaar lager. Ook hier geldt een eigen risico dat eventueel op een schuldige tegenpartij verhaald kan worden.

De inventaris van uw kampeerwagen kunt u aanvullend meeverzekeren tegen diefstal uit uw goed afgesloten kampeerauto. Ook is de inventaris dan verzekerd tegen o.a. brandschade en stormschade. Voor personen die met de camper op pad zijn zijn er twee mogelijkheden. 
Ten eerste de ongevallen-inzittendenverzekering die een bedrag uitkeert bij overlijden of bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. 
Ten tweede is er een schadeverzekering voor inzittenden die alle schade vergoedt, ontstaan als gevolg van een ongeval. Denk daarbij aan schade aan de bagage, schade in de vorm van inkomstenderving of de kosten van noodzakelijke aanpassingen aan de woning.
Tenslotte de rechtsbijstandsverzekering die u kunt gebruiken na een aanrijding of bij een dreigend conflict met een garage na een reparatie aan uw camper. 
Neem voor een juiste keuze contact op met VMD Koster.

De aangepaste acceptatieregels
Door de lange looptijd van de collectieve Dubbellucht verzekering het collectief zijn de acceptatierichtlijnen die vroeger “gewoon” waren niet meer van deze tijd. Er zijn steeds meer Dubbelluchters die op hun eigen wijze / op eigen gelegenheid op vakantie willen en diverse landen / gebieden willen verkennen met een kampeerwagen. 

Daarom zijn onlangs de acceptatieregels voor nieuwe aanvragen aangepast: 
1. De leeftijd van het voertuig speelt binnen het collectief geen rol.
2. De kampeerwagen dient als kampeerwagen geregistreerd te staan bij de RDW. Is dit niet het geval, dan moet de wagen binnen twee maanden herkeurd worden als kampeerwagen, anders is het niet mogelijk de kampeerwagen op te nemen in het collectief. 
3. De meeverzekerde pechhulp, in de standaard polisvoorwaarden, beperkt zich tot die gewichtsgrens van 3.500 kg.
4. Vanaf 3.500 kg., dus de grotere kampeerwagens c.q. vrachtwagens, nemen de kosten fors toe en is de totale vergoeding voor pechhulp gemaximeerd tot € 2.500,-.
5. Omtrent de acceptatie van de kampeerwagens op basis van het ledig gewicht geldt het volgende: tot 3.500 kg aan ledig gewicht kunnen wij gewoon accepteren.
6. Heeft de kampeerwagen een ledig gewicht vanaf 3.500 kg. tot 5.000 kg, dan dienen wij de aanvraag, met aanvullende correspondentie waaronder een kopie (voor- en achterzijde) van het rijbewijs, ter acceptatie voor te leggen bij de verzekeraar. 
7. Heeft de kampeerwagen een ledig gewicht boven de 5.000 kg, dan valt deze niet meer binnen het collectief. Hiervoor kan VMD Koster wel kijken naar een alternatief buiten het collectief. Helaas liggen deze premies, mede door het risico wat verzekerd moet worden, vaak fors boven de premiestelling van het collectief. Toch lukt het ons regelmatig (80% score) om ook deze mensen van dienst te zijn.

We hopen hiermee u als lid een duidelijker beeld te hebben gegeven omtrent de acceptatie van kampeerwagens binnen het collectief van Dubbellucht.

Aanvraagformulier verzekering
U kunt het aanvraagformulier voor de verzekering hieronder downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar VMD Koster of neem telefonisch contact op: 0172-611 116.
Aanvraagformulier kampeerautoverzekering VMD Koster of kijk op de website voor meer informatie. Vergeet niet uw lidnummer van Dubbellucht te vermelden voor de collectieve korting. Bent u net lid geworden en daardoor nog geen lidnummer, dan kunt u een voorlopige verzekering afsluiten. Contact:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Taxatie

In Diemex Expertises denken wij een betrouwbare partner te hebben om uw camper te laten taxeren. Voor onze leden geldt een speciaal tarief en Diemex Expertises is tijdens elk voorjaars- en najaarsweekend aanwezig. U kunt de taxatie natuurlijk ook bij u thuis laten uitvoeren of bij het bedrijf in Diemen.

Taxatie wel of niet nodig
Als u uw camper alleen WA verzekert is het niet verplicht maar wel wenselijk. Mocht u worden aangereden dan kunt u met een taxatierapport de waarde van de camper aantonen en bent u niet afhankelijk van een schade-expert van de tegenpartij.
Bij de beperkt cascodekking of volledige cascodekking is een taxatie verplicht. Hiermee voorkomt u mogelijke discussie bij schade. Bovendien wordt de premie berekend over de getaxeerde waarde.

Het taxatierapport heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Het is daarom noodzakelijk om na 3 jaar de taxatie te laten hernieuwen. U wordt hierover tijdig geinformeerd.

­