­

Verzekering, taxatie en Dubbellucht
Helaas is VMD Koster per 01-11-2019 gestopt met het collectief afsluiten van verzekeringen voor Dubbelluchters. Lees de achtergrondinformatie hier.

Er is een oplossing gevonden en we hebben nu meerdere aanbieders:
Van Kooten Hypotheken & Verzekeringen en VMD Koster.

Verzekering

Logo v. Kooten en weblink

In samenwerking met Van Kooten Hypotheken & Verzekeringen in Harderwijk is een nieuwe mogelijkheid ontstaan om uw kampeerauto/bus te verzekeren. 

Het collectieve pakket komt te vervallen.

Een overzicht van de diverse mogelijkheden om uw kampeerwagen en de inzittenden, goed te verzekeren is leest u hier.

Ieder motorvoertuig in Nederland dat gebruik maakt van de openbare weg, dient voor WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. De premie wordt berekend aan de hand van het leeggewicht van de kampeerwagen, zoals dat staat vermeld op het kentekenbewijs.

Een beperkt casco dekking biedt dekking tegen o.a. brandschade, diefstal-/inbraakschade, ruitbreuk, aanrijding met dieren of storm. Bij schade is een eigen risico van toepassing. Schade als gevolg van eigen aanrijding is niet verzekerd.

De derde mogelijkheid is het afsluiten van een volledige casco dekking, in de volksmond All Risk verzekering genoemd.
Deze verzekering dekt tevens aanrijdingschade(-s). De termen eigen schuld of schuld van een tegenpartij zijn niet van toepassing, maar het kan wel invloed hebben op uw korting voor schadevrij rijden. Is een schade niet verhaalbaar, dan is de korting het volgende verzekeringsjaar lager. Ook hier geldt een eigen risico dat eventueel op een schuldige tegenpartij verhaald kan worden.

De inventaris van uw kampeerwagen kunt u aanvullend meeverzekeren tegen diefstal uit uw goed afgesloten kampeerauto. Ook is de inventaris dan verzekerd tegen o.a. brandschade en stormschade. Voor personen die met de camper op pad zijn zijn er twee mogelijkheden. 
Ten eerste de ongevallen-inzittendenverzekering die een bedrag uitkeert bij overlijden of bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. 
Ten tweede is er een schadeverzekering voor inzittenden die alle schade vergoedt, ontstaan als gevolg van een ongeval. Denk daarbij aan schade aan de bagage, schade in de vorm van inkomstenderving of de kosten van noodzakelijke aanpassingen aan de woning.
Tenslotte de rechtsbijstandsverzekering die u kunt gebruiken na een aanrijding of bij een dreigend conflict met een garage na een reparatie aan uw camper. 

Aanvraagformulier verzekering
U kunt het aanvraagformulier voor de verzekering hieronder downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar Van Kooten Linnaeuslaan 8   3843 BL Harderwijk  of neem telefonisch contact op:  0341 - 701041
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  pdf Aanvraagformulier verzekering Van Kooten (135 KB)

 


 

Taxatie

logo Diemex

In Diemex Expertises denken wij een betrouwbare partner te hebben om uw camper te laten taxeren. Voor onze leden geldt een speciaal tarief en Diemex Expertises is tijdens elk voorjaars- en najaarsweekend aanwezig. U kunt de taxatie natuurlijk ook bij u thuis laten uitvoeren of bij het bedrijf in Diemen.

Taxatie wel of niet nodig
Als u uw camper alleen WA verzekert is het niet verplicht maar wel wenselijk. Mocht u worden aangereden dan kunt u met een taxatierapport de waarde van de camper aantonen en bent u niet afhankelijk van een schade-expert van de tegenpartij.
Bij de beperkt cascodekking of volledige cascodekking is een taxatie verplicht. Hiermee voorkomt u mogelijke discussie bij schade. Bovendien wordt de premie berekend over de getaxeerde waarde.

Het taxatierapport heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Het is daarom noodzakelijk om na 3 jaar de taxatie te laten hernieuwen. U wordt hierover tijdig geinformeerd.

­