­

Verzekering, taxatie en Dubbellucht

Als lid van Dubbellucht kunt u een voordelige verzekering afsluiten bij Adviesgroep CombiNed en kunt u uw bus laten taxeren door Diemex Expertises. Mocht u onverhoopt met een van beide partners in conflict te komen, dan verzoeken wij u dit bij het bestuur kenbaar te maken. Wij zullen dan ons best doen om te bemiddelende en het conflict op te lossen.

Verzekering

In samenwerking met Adviesgroep CombiNed te Zoeterwoude is een collectieve kampeerautoverzekering op maat ontwikkeld voor de leden van Dubbellucht.

Bijzonder is de mogelijkheid om kampeerwagens ouder dan 10 jaar, dat geldt voor vrijwel alle bussen, volledig casco te verzekeren. Een uitgelezen kans om uw kostbare bezit te verzekeren.

De collectiviteit zorgt voor een zeer lage premie, waarbij geldt: hoe meer deelnemers hoe gunstiger de premie. Ook het aantal per jaar te rijden kilometers is geheel vrij naar wens in te richten. Aan de hand van uw particuliere autoverzekering krijgt u dezelfde no-claimkorting voor uw kampeerautoverzekering.  

Een overzicht van de diverse mogelijkheden om uw kampeerwagen en de inzittenden, goed te verzekeren.

Ieder motorvoertuig in Nederland dat gebruik maakt van de openbare weg, dient voor WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. De premie wordt berekend aan de hand van het leeggewicht van de kampeerwagen, zoals dat staat vermeld op het kentekenbewijs.

Een beperkt casco dekking biedt dekking tegen o.a. brandschade, diefstal-/inbraakschade, ruitbreuk, aanrijding met dieren of storm. Bij schade is een eigen risico van toepassing. U verliest bij een gehonoreerde claim geen korting voor schadevrij rijden. Schade als gevolg van eigen aanrijding is niet verzekerd.

De derde mogelijkheid is het afsluiten van een volledige casco dekking, in de volksmond All Risk verzekering genoemd.
Deze verzekering dekt tevens aanrijdingschades. De termen eigen schuld of schuld van een tegenpartij zijn niet van toepassing, maar het kan wel invloed hebben op uw korting voor schadevrij rijden. Is een schade niet verhaalbaar, dan is de korting het volgende verzekeringsjaar lager. Ook hier geldt een eigen risico dat eventueel op een schuldige tegenpartij verhaald kan worden.

De inventaris van uw kampeerwagen kunt u aanvullend meeverzekeren tegen diefstal uit uw goed afgesloten kampeerauto. Ook is de inventaris dan verzekerd tegen o.a. brandschade en stormschade.
Voor personen die met de camper op pad zijn zijn er twee mogelijkheden. 
Ten eerste de ongevallen-inzittendenverzekering die een bedrag uitkeert bij overlijden of bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. 
Ten tweede is er een schadeverzekering voor inzittenden die alle schade vergoedt, ontstaan als gevolg van een ongeval. Denk daarbij aan schade aan de bagage, schade in de vorm van inkomstenderving of de kosten van noodzakelijke aanpassingen aan de woning.
Tenslotte de rechtsbijstandsverzekering die u kunt gebruiken na een aanrijding of bij een dreigend conflict met een garage na een reparatie aan uw camper. 
Neem voor een juiste keuze contact op met Adviesgroep CombiNed.

Aanvraagformulier verzekering
U kunt het aanvraagformulier voor de verzekering hieronder downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar Adviesgroep CombiNed of neem telefonisch contact op: 071-5417447.
pdf Aanvraagformulier kampeerautoverzekering CombiNed (332 KB)

Vergeet niet uw lidnummer van Dubbellucht te vermelden voor de collectieve korting. Bent u net lid geworden en daardoor nog geen lidnummer, dan kunt u een voorlopige verzekering afsluiten. Contact:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Taxatie

In Diemex Expertises denken wij een betrouwbare partner te hebben om uw camper te laten taxeren. Voor onze leden geldt een speciaal tarief en Diemex Expertises is tijdens elk voorjaars- en najaarsweekend aanwezig. U kunt de taxatie natuurlijk ook bij u thuis laten uitvoeren of bij het bedrijf in Diemen.

Taxatie wel of niet nodig
Als u uw camper alleen WA verzekert is het niet verplicht maar wel wenselijk. Mocht u worden aangereden dan kunt u met een taxatierapport de waarde van de camper aantonen en bent u niet afhankelijk van een schade-expert van de tegenpartij.
Bij de beperkt cascodekking of volledige cascodekking is een taxatie verplicht. Hiermee voorkomt u mogelijke discussie bij schade. Bovendien wordt de premie berekend over de getaxeerde waarde.

Het taxatierapport heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Het is daarom noodzakelijk om na 3 jaar de taxatie te laten hernieuwen. U wordt hierover tijdig geinformeerd.

­