­

Te koop aangeboden: Mercedes Benz L 409 kampeerauto (LPG)

Meer
4 maanden 2 weken geleden #86509 door B. Bersma
Helaas is het moment gekomen dat ik mijn camper te koop ga zetten. De reden voor de verkoop is omdat ik, naast m’n fulltime baan, een bedrijf ben gestart en daar al mijn tijd in gaat zitten. Helaas heb ik hierdoor geen tijd meer voor m’n camper.

De camper heb ik pas een jaar maar wel al veel plezier van gehad. Ik heb de camper gekocht van iemand die er veel reizen mee heeft gemaakt en de camper heeft ingericht naar haar smaak destijds. Mijn plan was om een paar wijzigingen aan te gaan brengen maar ik ben daar nog niet aan toe gekomen. Wel heb ik de motor helemaal laten reviseren inclusief nieuwe radiator en benzinepomp. Ook zijn de remmen (voor) vernieuwd net als de wiellagers. Dit onderhoud is gedaan door een erkende Mercedes oldtimer specialist en de rekeningen heb ik er ter inzage bij. Later heb ik er ook een nieuwe startaccu ingezet en de camper loopt als een zonnetje.

De camper loopt op benzine en gas alhoewel voor de revisie het gas tijdelijk is afgesloten aangezien de motor eerst ingereden diende te worden op benzine (98). Laatst is er een controle 1000KM beurt uitgevoerd en alles was helemaal in orde.

Qua indeling heeft de camper voorin boven de stoelen een tweepersoonsbed dat naar beneden gehaald kan worden en twee andere personen kunnen slapen in de daktent. Er is een L-zit achter de stoelen en in de achterkant van de camper is een kastruimte met daartegenover een keuken. De keuken is voorzien van stromend water, een grote watertank en een grijs watertank. Koken kan, net als rijden, op LPG. Op het dak ligt een zonnepaneel om de camper van stroom te voorzien.

De algemene staat van de camper is goed. Motorisch loopt ie als een zonnetje en het onderstel etc, net als de lak (op 1 plek na) zijn in goede staat.

Nog een laatste punt waar ik in eerste instantie de camper voor heb gekocht, er zit een werkende houtkachel in! Deze is gesitueerd bij de L-zit waardoor het heerlijk vertoeven is in de camper, ook als het koud is. De camper is ready-to-go om mee te gaan kamperen maar eventueel ook een leuk project om aan te pakken. Het enige dat mist is een koelkast maar daar is wel ruimte voor om in te bouwen (heeft er wel al ingezeten). Verder is de camper wegenbelastingvrij en heeft nog ruim anderhalf jaar APK.

Bijzonderheden:

Motorisch/technisch:
APK (t/m 06-2025)
Grotendeels gereviseerde motor
Nieuwe radiator
Nieuwe benzinepomp
Benzine en LPG
Nieuwe voorremmen
Nieuwe wiellagers voor
Wegenbelastingvrij

Exterieur:
Zonnepaneel
Daktent twee personen
Fietsendrager
Schoon- en vuilwatertank

Interieur:
Tweepersoonsbed boven de voorstoelen
Hoekbank
Houtkachel
Keuken met stromend water
Kookstel op LPG
Kastruimte
Houten vloer
Radio/CD-speler

Minpunten:
1 stukje in de lak aan de zijkant dat aangepakt dient te worden.
Benzinetank lekt als deze helemaal voor wordt getankt. Ik tank daarom altijd maar half vol en dat is geen probleem. Daarnaast loopt de camper op LPG waardoor er alleen benzine nodig is om te starten en warm te draaien.

Voor vragen of eventuele bezichtigingen graag even contact opnemen bij serieuze interesse.

Meer foto’s volgen nog.

www.marktplaats.nl/seller/view/m2058806507

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

Meer
4 maanden 1 week geleden #86656 door Falco
Log aub in om antwoorden te kunnen zien

Met vriendelijke groet, Falco

-1975 409 LF
-2023 Yamaha Tenere 700
-1987 Yamaha Big Bear 350

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

Meer
4 maanden 1 week geleden #86657 door Gerard H
Log aub in om antwoorden te kunnen zien

Groet, Gerard
L409/M115.954, 1977, benzine/LPG (2014/2017 injectie), as (1:4,1) (2013), 6.00R16, 3 elektrische fans (2015), cruise control John Gold (2018), 2e LPG tank (2018), solar 285W (2019), compressorkoelkast (2020), geharde zetels (2023)

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

Meer
4 maanden 3 dagen geleden - 4 maanden 3 dagen geleden #86849 door M.R. Broekens
Log aub in om antwoorden te kunnen zien
Laatst bewerkt 4 maanden 3 dagen geleden doorM.R. Broekens.

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.357 seconden
­