­

Hanomag Henschel F46KA/Mercedes 508d

Meer
4 maanden 6 dagen geleden - 4 maanden 6 dagen geleden #86789 door J. Jongejan
Fantastische reizen mee beleefd maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Nu dus te koop aangeboden; onze Hanomag Henschel F46KA oftewel een Mercedes 508d

Korte samenvatting:
- Mercedes 508d (op kenteken Hanomg Henschel F46KA). Kilometerstand zon 310.000 km.
- 3-4 slaapplaatsen.
- 3 zitplaatsen met gordels.
- Stahoogte (+/- 190cm).
- Leeggewicht op kenteken 3370kg, in de praktijk (gewogen) terug te brengen naar ongeveer 3250: dus realistisch te rijden op B-rijbewijs als je ‘m niet te zwaar belast. Momenteel gekeurd op C maar middels een formuliertje bij het RDW terug te keuren naar B.
- De bekende en onverwoestbare OM314 diesel, 5 versnellingen.
- Grondig gemoderniseerd /(voor +/- €5000,- aan recente rekeningen beschikbaar) en voor z’n leeftijd in keurige staat.
- Keurig in de lak, niet gerold en GEEN roest.
- Aparte badruimte met spoelbakje, kastruimte en cassettetoilet.
- Volledig off-grid: onderbouw +/- 100L schoonwater en +/-50 L vuilwater tank, 100ah Li-ion huishoudaccu, 180Wp zonnepaneel, MPPT-omvormer, acculader voor walstroom en tijdens het rijden, 12/220v koelkast. Monitoring van huishoud-systeem via Victron-app.

Iets minder korte samenvatting
Deze Hanomag Henschel F46KA hebben we gekocht om dit jaar met ons gezin een reis door Europa te kunnen maken. Hij is bestickerd als een Mercedes 407d. Beetje verwarrend maar technisch is ie identiek aan een Mercedes 508d, inclusief de bekende en het onverwoestbare OM314 motorblok. Gedurende zes maanden hebben we hier fantastische avonturen mee beleefd met ons gezin op reis door Zuid-Europa. Vóór vertrek hebben we haar uiteraard zoveel mogelijk klaargemaakt om zorgeloos op reis te kunnen. Een overzicht:
- Ramen rondom voor een heerlijk licht en ruimtelijk gevoel.
- Ontdreund en voorzien van specialistische geluidsisolatie in motorruimte, dashboard en cabinedeuren (via akoestiekwinkel.nl)
- Drie nieuwe voorstoelen met driepunts gordels in geplaatst (uit Mercedes Sprinter), waarvan de twee bijrijdersstoelen omhoog klappen zodat het leefgedeelte bereikbaar wordt.
- Voorzien van kastruimte over de hele lengte van de camper en in de bestuurderscabine, veel bergruimte onder alle banken en een garage onder het vaste bed. Hier wordt ook het reservewiel opgeslagen.
- Alle vers- en vuilwaterslangen vervangen.
- Twee dakluiken, voorzien van horren, opnieuw afgekit.
- Drie vaste slaapplekken achterin: 120x190cm en 60x180 cm. Op de vaste lengtebank vóór de keuken zou nog eenvoudig een kind kunnen slapen.
- Nieuwe kussens en bekleding (factuur á €1000,- aanwezig)
- Volledige huishoudelectra gemoderniseerd:
o Cyric li-ct scheidingsrelais voor laden van de huishoudaccu middels dynamo tijdens het rijden.
o 100ah Life po4 Lithium-ion accu.
o 5kw dieselkachel, aangesloten op vaste dieseltank. Met gemonteerd bedieningspaneel en losse afstandsbediening.
o Victron BMV-712 batterijmonitor en Victron MPPT 75/15 MPPT-controller voor het 180wp flexibel zonnepaneel op het dak. Beiden uit te lezen met Victron-app dus altijd accuraat zicht op de staat van je batterij. Met fatsoen (exclusief non-stop gebruik van de koelkast) is dit systeem bijna niet leeg te krijgen.
o Kachel, omvormer en batterijmonitor hebben allen een eigen bedieningspaneel voor een makkelijk overzicht van de status (zie foto).
o CSI ective 5 500W omvormer-lader in één. Middels een scheidingsrelais wordt de omvormer omzeild in geval van aansluiting op walstroom. De accu wordt dan bijgeladen. Over het gehele leefgedeelte voorzien van 220V stopcontacten die zowel werken met walstroom of via de omvormer.
o 12v/220v koelkast ingebouwd.
- Recent onderhoud omvat: nieuwe startmotor, waterpomp en zes nieuwe banden

Wordt verkocht met op maat gemaakt dakrek over de gehele lengte van de camper, zie de foto’s in de Marktplaats-advertentie. Deze is (vanwege gewicht en wendbaarheid) nu gedemonteerd. Ook wordt een 1DIN, 7 inch Android Auto/Apple Carplay radio meegeleverd, inclusief bedrading voor een achteruitrijcamera. Deze dient nog gemonteerd te worden. Speakers zitten al gemonteerd, alsook een Parrot ck3100 carkit.

In september getaxeerd op €27.500,-, vraagprijs is €26.000,-. Deze camper is klaar om voor lange tijd op reis te gaan. Nu in winterstalling maar op afspraak te bezichtigen en te proefrijden.
Link naar de Marktplaats-advertentie: www.marktplaats.nl/v/caravans-en-kampere...seerd-en-in-topstaat











Laatst bewerkt 4 maanden 6 dagen geleden doorJ. Jongejan.

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.540 seconden
­