­

Ramen plaatsen

Meer
13 jaren 5 maanden geleden #4830 door P.J. Bottema
Ramen plaatsen werd gestart door P.J. Bottema


Tja dat zou je kunnen doen. Als je de goede maat rubbersen kunststof hebt dan kun je de zaag erin zetten , afbramen en tegen roest beschermen , rubber er in en hup het plaatjekunststof erin en je hebt een raam. De carrosserie is licht gebogen een glazen raam zul je op maat moeten laten maken.

Meestal wordt het toch wat anders aangepakt en wordt er een camper/caravan raam met kozijn wel of niet te openen in gebouwd. Daarvoor moet je natuurlijk ook een gat zagen maar wordt het plaatwerk verstevigd door er eerst een (hard)houten raamwerk achter te plakken/schroeven. Het nieuwe raam wordt dan in de carroserie geschroefd/geplakt. het houten raamwerk geeft je ook een gelegenheid om je interieur aan te passen aan het nieuwe gat.

Mercedes last er een daarvoor aangepast stuk plaatwerk in en daar wordt in feite ook gewoon een raam ingezet met een rubber.

groet Pieter




Beheerder van de technische documentatie

Mercedes L409 LPG ,Koelventilator Vito W368, E-Spark elektronische contactpunten, LiFePO4 304AH, Renogy DC-DC lader 40A, Truma Combi, WTA 2000 Genset, PV zonvolgsysteem
Laatst bewerkt doorP.J. Bottema.

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.306 seconden
­